Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. Na enkele succesvolle wandelingen in samenwerking met Slowfood Brabant gaan we op pad met Jeroen Evers en Johan Pegel die al jaren de Brabantse bossen afspeuren naar wilde- en bij voorkeur eetbare paddenstoelen.

Wat en waar?

Al wandelend door het bos op de grens van Nederland en Belgie krijgen we uitleg over verschillende soorten paddenstoelen. Zowel giftige als eetbare. Wat is het verschil in uiterlijk? Welke werking hebben giftige paddenstoelen op ons lichaam? Onder leiding van een ervaren gids gaan we zelf mee zoeken, kijken, ruiken, proeven.
De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag dus zorg voor stevige schoenen en buitenkleding, die een stootje en misschien een regenbui kan hebben. Neem water mee voor onderweg.
Johan Pegel en Jeroen Evers zijn ervaren paddenstoelen gidsen. Ze organiseren inmiddels enkele jaren de wandelingen. Ze zijn met hun verhaal van een paddenstoelenwandeling met koks in opleiding opgenomen in het kookboek “Van Brabantse Grond” (uitgegeven door Slow Food Brabant).
Na afloop van de wandeling komen we weer terug bij Klooster Nieuwkerk om gezamenlijk de buit te verdelen. Een kop koffie of thee zit bij de prijs van de wandeling inbegrepen. Daarnaast zorgt Klooster Nieuwkerk voor uitbreidingsmogelijkheden met een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld lunchgerecht.
Wanneer?
Nieuwsgierig geworden en wil je meer te weten komen over de verschillende soorten eetbare en niet-eetbare paddenstoelen? Ga dan op zondag 18 oktober 2020 mee met onze Paddenstoelenwandeling!
Programma:
10.00 uur :Verzamelen bij Klooster Nieuwkerk, Nieuwkerk 2, 5051 PN Goirle
10.30 uur: Korte introductie & start begeleide Paddenstoelen-wandeling in het bos
12.30 uur: Terugkomst bij Klooster Nieuwkerk
12.30 uur: Koffie, thee, water, eventueel uitbreidbaar met themalunch.
13.30 uur: Afronden / huiswaarts
Kosten:
Kosten van deze educatieve wandeling, inclusief, koffie, thee € 15,00
Maximaal 30 deelnemers
Meer info & tickets: info@kloosternieuwkerkgoirle.nl of jeroen@evers.net

Adres:
Nieuwkerk 2, 5051 PN Goirle
(info:06-53384557)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *